Bas van Beek

Mascolori heeft bijgedragen aan de tentoonstelling Pracht und Prinzip die ontwerper én kunstenaar Bas van Beek met het Van Abbemuseum tot stand heeft gebracht. We waren in 2016 met deze ontwerpen ook aanwezig op de Dutch Design Week 2016. De samenwerking resulteert in twee unieke modellen; de Embroidered Forest en Embroidered Illusion, waarop diverse patronen uit de Pracht und Prinzip tentoonstelling terug te vinden zijn. Erontstaan intrigerende schoenen door leer te printen en vervolgens ook te borduren.

De samenwerking

De samenwerking resulteert in twee unieke modellen; de Embroidered Forest en Embroidered Illusion, waarop diverse patronen uit de Pracht und Prinzip tentoonstelling terug te vinden zijn. Erontstaan intrigerende schoenen door leer te printen en vervolgens ook te borduren.
Winkel, Amsterdam, Rotterdam, Schoenen, Mascolori

Snelle productie

Bas was net als wij erg content met onze geslaagde samenwerking: ‘Het leek mij aardig dat de patronen die ik heb ontworpen voor de tentoonstelling ook buiten de context van het museum te zien zijn en misschien nog wel belangrijker te dragen. Mascolori was voor mij uiterst geschikt. Nog maar een paar maanden geleden heb ik een e-mail gestuurd met de vraag of ze interesse hadden om de patronen te gebruiken. Na 5 minuten belde Jochem op voor een afspraak. Binnen 3 maanden tijd waren de eerste samples al binnen. Dat is een prestatie van formaat’.