Mascolori ontwerpt limited edition schoen met kunstenaar Benjamin Scheltema

Mascolori ontwerpt limited edition schoen met kunstenaar Benjamin Scheltema Mascolori heeft samen met kunstenaar Benjamin Scheltema de limited edition 'Sidekick' ontworpen. De schoen met print van zijn werk was zowel online als in de Mascolori Store te koop. Een vriend van het merk en vooral een fantastische kunstenaar. Benjamin laat met zijn werk zien hoe hij de wereld ziet: ‘Mundo Ben’. Nieuwe indrukken van het dagelijks leven vertaald naar een variatie van vormen en kleuren op het doek. Al meerdere malen stelde Scheltema zijn werk tentoon in de Mascolori Store: “Toegankelijke en kleurrijke kunst dat niet alleen ons, maar vooral ook Mascoloristen aanspreekt”, aldus Jochem Grund (36). Zijn werk op een schoen kon dan ook niet achterblijven: “Het resultaat was een mooie toevoeging op de Mascolori collectie, die erg bij onze klant in de smaak is gevallen”.

Het kunstwerk

Op de schoen vind je het werk Havehold. Een schilderij uit begin 2015, gebaseerd op vriendschap en doorzettingsvermogen. Een belangrijk aspect in het leven van Scheltema, omdat zijn vrienden hem - door dik en dun - gemotiveerd hebben zijn dromen als kunstenaar waar te maken. Het werk is eveneens een van de winnende designs van #DesignYourEvoque, als onderdeel van de designbeurs OBJECT-Rotterdam. Deze prijs werd gejureerd door designer Piet Boon, fotograaf Rahi Rezvani en oprichter van Online Galerij Vincent Moleveld.

Benjamin Scheltema

Tijdens het schrijven van kleine gedichten en korte verhalen - ook wel ‘hoofdreizen’ - merkte Scheltema dat er iets miste: Beeld. Zo begon voor hem een nieuwe, expressieve reis: Het vormen van beelden op doek en dus het creëren van zijn ‘Mundo Ben’. Dit leidde in 2015 onder andere tot het winnen van de #DesignYourEvoque-wedstrijd tijdens de designbeurs OBJECT-Rotterdam. Scheltema is ondanks zijn grafische opleidingen een autodidact. Toch is het gebruik van kleur hem niet vreemd en kan hij zelfs niet zonder. Ver te zoeken naar inspiratie hoeft hij niet. Hiervoor gebruikt hij indrukken uit dagelijkse dingen: Van een huilend kind tot een onverwacht gesprek met een vreemde. Deze indrukken resulteren in een variatie van vormen en kleuren die intuïtief een plek krijgen op een leeg canvasdoek. Hierbij maakt Scheltema - net zoals Mascolori - graag onverwachte verbindingen: Samenwerkingen waarmee hij zijn werkveld kan verbreden. Het ontwerpen van deze schoenen bijvoorbeeld. Maar ook zijn eigen kledinglabel en in oktober 2015 ontwierp hij de menukaart van TopChef Sergio Herman’s restaurant The Jane in Antwerpen.